FMV ÖZEL IŞIK LİSELERİ 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT BİLGİLERİ

Liselerimize MEB merkezi sınav ve kayıt takvimine göre öğrenci alınır. Ayrıca bursluluk sınavı yapılmaz.

FMV Nişantaşı, Erenköy, Ayazağa, Ispartakule Işık Liseleri Kayıtları:
Taban Puan: Güncellenecektir.

FMV Erenköy Işık Fen Lisesi, FMV Ayazağa Işık Fen Lisesi, FMV Ispartakule Işık Fen Lisesi Kayıtları:

Taban Puan: Güncellenecektir.

KURUM İÇİ ÖĞRENCİ KAYITLARI

Hazırlık sınıfına; FMV Işık Ortaokulu, FMV Ayazağa Işık Ortaokulu, FMV Erenköy Işık Ortaokulu ve FMV Ispartakule Işık Ortaokulu'ndan mezun olan öğrencilerin bu okulların bulunduğu kampüsteki liselerin hazırlık sınıflarına kaydı yapılır.

Ayrıca ortaokulların 5, 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasına göre her yıl okul yönetimince belirlenen taban puan dikkate alınarak öğrenci kaydı yapılır.

Işık Ortaokullarını bitirerek farklı kampüste yer alan Işık Liseleri'ne kayıt olmak isteyen öğrenciler, açıklanan taban puanın üzerinde olanlar, kontenjan açığına göre kayıt olabilirler.

KURUM DIŞI ÖĞRENCİ KAYITLARI

FMV Işık Ortaokulları dışında devlet ya da bir başka özel ortaokulu bitiren öğrencilerin kayıtları kontenjan ve MEB kayıt takvimine uygun olarak gerçekleştirilecektir.

BAŞARI BURSLARI
Okullarımızda bursluluk sınavı yapılmaz. Başarı bursları kontenjan dâhilinde ve ilan edilecek puan aralıklarına göre verilecektir.
Velilerin kayıt takvimi sürecinde burs kontenjanı için okul yönetimi ile iletişime geçerek günlük takip etmeleri gerekir.
***ÖNEMLİ AÇIKLAMA***
Başarı burslarında öncelik kontenjan dâhilinde kurum içi öğrencilere verilir.
Başarı bursları, "FMV Işık Okulları Ücretsiz Okuma ve Burs Prosedürü'nde" belirtilen şartların yerine getirilmesine bağlı olarak, lise eğitimi süresince devam eder.

2019 - 2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN (ARA SINIF) 9, 10 VE 11. SINIFLARA KURUM DIŞINDAN ÖĞRENCİ ALIMI

FMV Işık Liseleri 9, 10 ve 11. sınıfa kurum dışından öğrenci alımı seçme sınavı, kontenjan açılması durumunda, her yıl Haziran ve Ağustos (gerektiğinde) aylarında yapılır.

• Yapılacak sınav, 8. sınıfı bu yıl (2018-2019) bitiren öğrenciler için değildir.

• 12. sınıf düzeyine öğrenci alınmamaktadır.

Sınav Tarihleri:

• 26 Haziran 2019 Çarşamba

• 27 Ağustos 2019 Salı

Sınava başvuru şartları ve istenen belgeler:

1. LGS sonuç belgesi
  2. Sınıf tekrar etmemiş olmak
  3. Disiplin cezası almamış olmak ve bunu okul müdürlüğünce onaylanmış yazı ile belgelemek
  4. İlgili yönetmeliklerce denkliği uygun olan resmî ve özel okulların hazırlık / 9 ve 10. sınıf öğrencisi olduğunu ve bu sınıfı doğrudan geçmiş olduğunu gösteren okul müdürlüğünden onaylı yazı / karne
  5. 1 adet vesikalık fotoğraf
  6. Yurt dışından başvurular için denklik belgesi
  7. Veli dilekçesi (örneği okulumuzdan alınacaktır)
  8. Nüfus cüzdanı

• Öğrenci velisi çocuğu ile birlikte, başvuru için istenen belgelerle başvuru dilekçesini doldurup ilgili okul müdürlüğümüze teslim etmesi gerekmektedir.

Sınav:

• Sınav öğrencinin bitirdiği sınıfın tüm derslerini kapsar.

• Yabancı dil için, yazılı ve sözlü sınav uygulanır.

• Yabancı dil puanının belirlenmesinde yazılı ve sözlü sınavlar sonuca %50'şer etki eder.

• Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren en geç beş iş günü içerisinde duyurulur.

Kayıt:

• Sınavı başaran ve mülakat sonucu olumlu olan öğrencilerin kayıtları; nakil prosedürü ve e-okul sisteminden yapılır.

• E-okul sisteminden kaynaklanacak sorunlardan ve öğrencilerin geldiği okulda okuduğu derslere göre yaşayacağı olumsuzluklardan okul sorumlu tutulamaz.

• İdari kayıtla birlikte mali kayıt da FMV Işık Okulları Şartları ve ilgili mevzuata göre gerçekleştirilmelidir.