Kemal Üçyiğit Kimya Başarı Ödülü sahibini buldu

Okulumuzda 1958-1968 ve 1982-1984 yılları arasında görev yapan ve kimya dalında başarılı öğrenciler yetiştiren merhum kimya öğretmenimiz Kemal Üçyiğit'in anısını yaşatmak ve Okullarımızda kimyaya verilen değeri vurgulamak için 2014 yılından bu yana verilen "Kemal Üçyiğit Kimya Başarı Ödülü" 25/11/2016 Cuma günü sahibini buldu.

Jürimizi oluşturan Doç. Dr. Ümit GÜZ, Doç. Dr. Hakan GÜRKAN, Doç. Dr. Timur CANEL, Yar. Doç. Dr. Tuğba ÖZTÜRK ve Yar. Doç. Dr. Sibel SONUÇ tarafından yapılan yazılı değerlendirmeler sonunda Işık Lisesi 12.sınıf öğrencimiz Onat SÖNMEZ birinciliğe hak kazandı.

Bu ödülün destekleyicisi 1964 Işık Lisesi mezunu Bülent PULAK; Işık Ailesi kimliğini ve sevgili öğretmenine duyduğu vefa borcunu; öğrencilerimiz, mezunlarımız, öğretmenlerimiz ve aileleri ile birlikte yaşatma amacında olduğunu söylüyor. Bu yarışma ve ödül, "Işıklı merak eder" yaklaşımıyla bilimin her alanında iyi insanlar yetiştirmeyi hedefleyen okulumuzun yalnızca kimyaya verdiği önemi değil, aynı zamanda iyi insan yetiştirmekte öğretmenlerimizin üstlendiği göreve de saygımızın bir göstergesi.

Gelenekselleşen yarışmamızda, Onat SÖNMEZ ödülünü Kuruluş Yıldönümümüz (14 Aralık) kutlamaları sırasında alacak.

Yarışmaya okullarından aday olarak seçilen ve başarılarıyla jüri üyelerinin takdirlerini kazanan diğer öğrencilerimiz, Erenköy Işık Fen Lisesi'nden Hazal ERGÜN, Ayazağa Işık Lisesi'nden Atakan ORHAN ve Erenköy Işık Lisesi'nden Mehmet Deniz UYSAL'ı, ailelerini, onları yetiştiren öğretmenlerimizi de kutluyoruz.