Ayazağa Işık İlköğretim'de Dijital Vatandaşlık Haftası

Ayazağa Işık İlkokulu ve Ortaokulu, dijital toplum vatandaşlığının gerekliliklerine dikkat çekmek ve bu alanda farkındalık düzeyini arttırmak amacıyla, tüm dünya ile birlikte 19-25 Ekim tarihleri arasındaki Dijital Vatandaşık Haftası'nı kutluyor. Djital dünyadaki teknoloji kullanımına ilişkin davranış normları, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Derslerinin müfredatında bulunmakla birlikte, Dijital Vatandaşlık haftasında özellikle vurgulandı. Sağlık, güvenlik, iletişim, alış-veriş, erişim, hukuk, hak ve sorumluluklar, etik ve okur yazarlık olarak tanımlanan Dijital Vatandaşlığın 9 öğesine ilişkin düzey sunumları gerçekleştirildi. Ayrıca Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi'nde aktiviteler düzenlendi.  Drive'da tüm sınıf öğrencilerinin katılarak oluşturduğu ortak dokümanlarda öğrencilerimizin kurdukları cümlelerden birkaçı şunlar:

"Bence dijital vatandaşlık yanlış ve kötü şeyler paylaşmamak ve iyi bir vatandaş olmak demek internette."

"Dijital vatandaşlar internetten alışveriş yaparken dikkatli olurlar."

"Dijital Vatandaşlar şifrelerini kimse ile paylaşmazlar."

"Dijital Vatandaşlar internetteki virüslerin hangi sitede olabileceğini az çok tahmin ederler."

"Dünyada 2,095,006,005 kişi interneti kullanıyor. Bu sayı sadece dünyanın %30'u."

"Kişisel bilgilerimizin sosyal medyada paylaşılması dava konusu olabilir."

"Bence dijital vatandaşlık insanların internette hak ve sorumluluklarını bilip doğru davranmasıdır."

Öğrencilerimiz şimdi heyecanla 8-14 Aralık 2014'te tüm dünya ile birlikte katılmak için başvurusunu yaptığımız ve bu yılki hedefi 100 milyon öğrenciye ulaşmak olan "Hour of Code" etkinliklerini bekliyorlar.