Okul Müdüründen

Sayın Veliler,

Sevgili Öğrenciler,

Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan FMV Işık Okulları eğitim yolculuğunda tam 133 yılı geride bıraktı.

133 yıllık süre boyunca, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda, Batılı eğitim anlayışımız ile geliştik; büyüdük ve "Önce İyi İnsan Yetiştirme" misyonumuzla binlerce değerli ismi topluma kazandırdık, hayata hazırladık.

Okulun en önemli görevi çocuğa, adaleti, vicdanı, öğrenme isteğini, biliyor olmanın keyfini öğretmektir.  "Eğitimciler olarak bizim üzerimize düşen önemli görevlerden biri de ülkesiyle meşgul olmayı zul değil, zevk olarak gören evlatlar yetiştirmektir.

Bugün bu okulun sınıflarını dolduranlar, yarın bu ülkenin geleceğini şekillendirecekler. İşte biz tam da bu nedenle önce "iyi insanlar" yetiştirmek istiyoruz. Adil, yapıcı, kendinden başkasının da ne düşündüğü önemseyen, farklı fikirlere hürmetle yaklaşan insanlar…"

İyi bir okul, öğrencisine bilmeyi değil bilgiyi nerede bulacağını, cevabı değil çözümü nasıl arayacağını, yılmamayı, engellerle karşılaştığında yepyeni seçenekler denemeyi, galibiyeti de mağlubiyeti de aynı olgunlukla karşılayabilmeyi öğretmelidir. Nitekim FMV Işık Okulları, 133 yıldır bu bilinçle, çok yönlü iyi insanlar yetiştirmek için tıpkı bir köprü gibi öğrencileriyle hayat arasında çok önemli bir bağ kuruyor, kurmaya da devam edecektir.

Yazımı Mustafa Kemal Atatürk'ün çok sevdiğim cümleleriyle bitirmek istiyorum.

"Her şeye rağmen muhakkak bir IŞIĞA doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz milletime olan sonsuz sevgim değil, sırf vatan ve hakikat aşkıyla IŞIK serpmeye ve aramaya çalışan bir gençlik görmemdir."

Bizler de o gençliğe güveniyoruz.

Daha nice 133 yıllar IŞIK serpmek ve IŞIĞINI arayan gençlere meşale olmak dileğiyle…

Arzu ALTUNTAŞ
Okul Müdürü