ÖĞRENCİLERİMİZ 4 ADIMDA SAĞLIKLI İÇECEKLER HAZIRLAMAYI ÖĞRENDİ.

15 Mayıs tarihinde Sağlıklı Beslenelim Projesi kapsamında 4.sınıf öğrencilerimizle, diyetisyen Gülşen Kadri'nin önderliğinde Smoothie Workshop etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Bu etkinliğimiz ile çocuklarımız sağlıklı içeceklerin nasıl hazırlandığı konusunda eğlenceli bir deneyim yaşadı. Aynı zamanda onların süt ürünleri ile meyve ve sebze tüketim alışkanlıklarını artırmayı, vitamin ve mineral içerikleri hakkında bilgilenmelerini ve sağlığımız üzerindeki önemlerini öğrenmelerini amaçladık.

Etkinlikte önceden hazırlamış olduğumuz smoothielerle öğrencilerimize tadım testi yaptırdık. Öğrencilerimizden tattıkları smoothie içeceklerin hangi malzemeler ile hazırlandığını tahmin etmelerini istedik. Bu uygulamadaki amacımız, tüketmeye hevesli olmadıkları meyve veya sebzeleri, farklı bir sunum ile sevebileceklerini bire bir gösterebilmekti.

Sonrasında  smoothie içeriklerini çocukların belirlemesini istedik ve diyetisyenimizin kontrolündeki bir blender yardımı ile dört adımda farklı smoothieler hazırladık.