MÜZE EĞİTİMİ: ÇANAKKALE SAVAŞ OBJELERİ VE RESİMLERİ SERGİSİ

Çanakkale ruhunu yaşatmak üzere hazırlanmış bir sosyal sorumluluk projesi olan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı ve Etik Tur iş birliği ile düzenlenen "Çanakkale Savaş Objeleri ve Resimleri Sergisi" 09-13 Ekim 2017 tarihleri arasında öğrencilerimiz ile buluştu.

Müze eğitimi kapsamında 4-5-6-7-8-Hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerimiz sergiyi gezip çeşitli etkinlikler yaptılar. Öğrencilerimiz, Çanakkale Savaşı'ndan günümüze kalmış orijinal harp malzemelerini, kişisel objeleri ve görselleri 20 pano ve 20 vitrinden oluşan sergide görerek bu büyük zaferin izlerini yaşadılar. 1915'te çeşitli etnik kökene ve inanç gruplarına mensup askerlerin birlik içinde, vatan savunması için nasıl omuz omuza savaştıklarını bir kez daha gördüler.

Bu kıymetli sergiyi bizimle buluşturan Etik Tur' a teşekkürlerimizi sunarız.