KOD: EN MAVİ OKUL ÖNCESİ KODLAMA STEAM ETKİNLİKLERİ VE YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

FMV Ayazağa Işık İlkokulu tarafından anaokulları 5-6 yaş grubu öğrencilerine özel düzenlenen teması temiz deniz ve deniz hayatı olan OKUL ÖNCESİ KODLAMA STEAM ETKİNLİKLERİ VE YARIŞMASI KOD: EN MAVİ 9 Şubat 2019 tarihinde Ayazağa Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

Çocukların algoritmik ve tasarım odaklı düşünmelerine yardımcı olma, planlama yapma, kendilerini ifade etme, oyun odaklı öğrenmelerine katkıda bulunmalarını sağlamayı hedefleyen etkinliğe özel ve devlet okulların anasınıflarına kayıtlı öğrenci ve danışman öğretmenleri katıldı. Öğrencilerin bu etkinlikle hem yaşadıkları çevreyi tanımaları, çevre temizliğinde aktif rol almaları, geri dönüşebilen maddelerle ihtiyaca yönelik bir ürün geliştirmeleri hem de eğlenceyle öğrenmeyi yaparak yaşayarak öğrenmeyle birleştirmeleri amaçlandı. İkişerli gruplar hâlinde STEAM Tasarım ve Robotik Kodlama ekiplerinden oluşan 4 kişilik okul takımları Fen Bilgisi, Bilişim Teknolojileri ve  Görsel Sanat öğretmenlerinin 1 saatlik atölye çalışmalarının ardından final yarışması için bir araya geldiler. "Tasarım, Robotik Kodlama, Öz Değerlendirme ve Proje Sunumları" kategorileri dikkate alınarak değerlendirilen öğrenciler atölye çalışmalarında kazandıkları becerileri sergileme imkânı buldular.

Öğrenciler yarışırken, katılımcı veliler Görsel Sanatlar ve Müzik bölümlerinin düzenlediği perküsyon ve ebru atölyelerinde hoşça vakit geçirdiler.

Okul müdürümüz Didem ŞİRANUR'un katılan okullara madalya ve ödüllerini dağıtmasıyla etkinliğimiz son buldu.