6. Bilim Kampı

Matematik ve fen derslerinde başarılı olan öğrencilerimizin ders dışı kazanımlarını arttırmak amacıyla düzenlediğimiz 6. Bilim kampı 16-18 haziran 2015 tarihleri arasında FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi Fen Matematik bölümü tarafından gerçekleştirildi.  Işık üniversitesi Şile kampüsünde gerçekleştirilen 2,5 günlük kamp süresince öğrencilerimize biyoloji danışmanımız Prof. Dr. Neş'e Bilgin tarafından Mikrobiyom konusunda son araştırmaları da içeren detaylı  bilgilendirmeler yapıldı.  Üniversite rektör vekili Prof. Dr. Ergül Akçakaya ve Mühendislik fakültesi dekanı Prof. Dr. Ahmet Aran öğrencilerimizle meslek seçimi üzerine sohbet ederek kampımıza renk kattı.  Öğrencilerimiz sunumların yanı sıra, çeşitli yapbozlar, el becerilerini geliştirecek mekanik oyunlar, güneş, su ve rüzgar enerjisi bilincini geliştirecek maketler yaparak hem becerilerini hem de yaratıcılıklarını ortaya koyarak yaşayarak öğrendiler.  Aynı zamanda grup yarışmaları ile de eğlenerek öğrendiler.  Çeşitli sportif ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra Şile gezisi de öğrencilerimizin fiziksel ve kültürel gelişimini destekledi.