SEMPRE ARTE -"AKADEMİK DÜRÜSTLÜK"

Kişinin kimliği, hayatta kazandıkları ve hayata kazandırdıklarıyla oluşur. Eğitim, bu kimliğin oluşmasında en önemli kilometre taşıdır. Bilgi toplumunda tüketen değil üreten bireyler olmak bilgiye hızlı ulaşmanın yanında doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmayı zorunlu kılmıştır. Elde edilen bilgilerin kaynağını sorgulama bireyin kendisine karşı bir sorumluluğu iken bu bilgilerin aktarımında kaynak gösterme bireyin topluma karşı sorumluluğudur. Bu akademik sorumluluğa biz "Akademik Dürüstlük" diyoruz.

Okul olarak akademik dürüstlük politikamızı, ilkeleri doğrultusunda yaygınlaşması ve benimsenmesi amacıyla her yıl ekim ayının son haftası düzenlenen "Akademik Dürüstlük" günü resim ve müzik etkinliğimiz, öğrencilerimizin katılımıyla dolu dolu geçti. Etkinliğimizde, müzik öğrencilerinin hazırladığı karaoke parçalar ile tüm öğrencilerin katılımına açık performans gerçekleştirilirken, resim öğrencilerinin öncülüğünde etkinliğe katılmak isteyen tüm öğrenciler ile birlikte, konunun içeriğine uygun T-shirtler hazırlandı.

Öğrencilerimizin kendi yaptıkları yiyecekler, yardımda bulunmak üzere gün boyunca satışa sunuldu.

Berrin BAŞARAN- Görsel Sanatlar Öğretmeni

Çiğdem KUTLUĞ-Müzik Öğretmeni