KİTAP SÖYLEŞİLERİ: OKUDUĞUMUZ KİTAPLARI PAYLAŞIYORUZ

FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi Kütüphanesi, "Kitap Söyleşileri" programı kapsamında 27 Ekim 2016 Perşembe günü 11-E sınıfı öğrencilerinden Berkan Demir ile yazarı Oscar Wilde olan "Dorian Gray'in Portresi" adlı klasik romanın söyleşisini başarıyla gerçekleştirmiştir. Yazar tarafından bir ruhun hikâyesi olarak nitelendirilen eser, bir genç adamın büyümesini ve gelişimini konu edinirken, ana eksende bireyin kötüye yönelmesini, hazcılığın değerli kılınmasını irdelemektedir. Oscar Wilde'ın yayımlanmış tek romanı olma özelliğini taşıyan "Dorian Gray'in Portresi" öğrencimiz Berkan Demir'e göre bir yandan yaşamda en önemli değerlerin zevk ve güzellik olduğunu savunurken öte yandan bunun kaybının yaratacağı korku ve endişenin insan üzerindeki etkisini konu edinmektedir. Romanda çizilen portre ise yaşananların izdüşümünü taşımaktadır. Portreyi her şeyden çok önemseyen, sonsuz gençlik ve güzellik karşısında ruhunu yitiren Dorian Gray için sonun nasıl olacağı merak konusudur.