KİTAP SÖYLEŞİLERİ: OKUDUĞUMUZ KİTAPLARI PAYLAŞIYORUZ

FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi Kütüphanesi, "Kitap Söyleşileri" programı kapsamında 17 Kasım 2016 Perşembe günü 10-D sınıfı öğrencilerinden Yağız Tüfek ile yazarı Paula Hawkins olan "Trendeki Kız" adlı popüler romanın söyleşisini gerçekleştirmiştir. Öğrencimiz Yağız Tüfek'e göre mutlaka okunması gereken bu eser, etkileyici ve sürükleyici olmakla birlikte üst seviyede bir gerilimin en iyi örneklerinden biri olarak gösterilebilir. Olay örgüsü ve karakter yaratımı konusunda alışılmışların dışına çıkan roman, yeni nesil çalışmalarının ilk örneklerinden biri olarak değerlendirilebilir. Bu harika kitap, baştan sona gerilim dolu olmasının yanı sıra zeki ve akılcı bir kurguya da sahiptir. Bir anlamda bu psikolojik-gerilim romanı hem muhteşem hem de bir tren kazası kadar korkunçtur! Ayrıca belirtmek gerekir ki yazar Paula Hawkins bu ilk romanıyla, olayları teker teker açığa çıkarıp, aşkın ve takıntının şiddetle olan kaçınılmaz bağını ortaya koyarken en dikkatli okurları bile şaşırtmayı başarmaktadır. Trendeki Kız, her şeyi anladığınızı düşündüğünüz an sizi farklı bir sürprizle karşılıyor olacak.