KİTAP SÖYLEŞİLERİ: OKUDUĞUMUZ KİTAPLARI PAYLAŞIYORUZ

FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi Kütüphanesi, "Kitap Söyleşileri" programı kapsamında 15 Aralık 2016 Perşembe günü 11-E sınıfı öğrencilerinden Zeynep Akçakaya ile yazarı M. E. Thomas olan "Confessions Sociopath" adlı edebiyat dışı popüler kitabın söyleşisini başarıyla gerçekleştirmiştir. Öğrencimiz Zeynep Akçakaya'ya göre, sosyopat-psikopat karakterlerin psikolojisine meraklı olanlar için bu kitap oldukça dikkat çekicidir. Eser, diğer çalışmalarda olduğu gibi genel ifadeler yerine sosyopat düşünceyi doğrudan sahibinden öğrenme olanağı sunmaktadır. Kitap, aynı zamanda yaşanmış bir hikâye olduğu için içten ve sürükleyici olarak değerlendirilebilir. Bu sürükleyici ve önemli kitap, okurlarına eğlence treninde unutulmaz bir yolculuk sunmaktadır. Kitabın temel izdüşümünde görülmektedir ki sosyopatlar, risk almanın anlamsız olduğu noktada en büyük riski almaktan kaçınmayan, asla pişmanlık duymayan, çekinmeden yalan söyleyebilen, başkalarının hak ve özgürlüklerini kolayca görmezden gelebilen kişiler olarak nitelendirilmektedir. Onlar, psikologların "antisosyal kişilik bozukluğu" dediği, bilimsel literatürde ise "başkalarının haklarını ısrarla görmezden gelme ve ihlal etme" olarak tanımlanan bir rahatsızlığa sahip, her gün karşılaştığınız ama göremediğiniz insanlardır. Unutmamak gerekir ki onlar otobüste, trende, vapurda hemen yanınızda oturuyorlar, sizinle aynı kaldırımda yürüyorlar, aynı marketten alışveriş yapıyorlar. Onlar sizin komşularınız, iş arkadaşlarınız ve belki de en yakınlarınız; aileniz… Kısacası "Bir Sosyopatın İtirafları", sizi bir sosyopatın zihninde yolculuğa çıkararak onun hayata dair tüm düşünce akışını yakından izlemenizi sağlayacak, size "normal" kavramının ne olduğunu sorgulatacak önemli bir kitap.