KİTAP SÖYLEŞİLERİ: OKUDUĞUMUZ KİTAPLARI PAYLAŞIYORUZ

FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi Kütüphanesi, "Kitap Söyleşileri" programı kapsamında 12 Ocak 2017 Perşembe günü 12-D sınıfı öğrencilerinden Musa Kerim İlhan ile yazarı Rudyard Kipling olan "The Jungle Book" adlı klasik romanın söyleşisini başarıyla gerçekleştirmiştir. Joseph Rudyard Kipling, İngiliz şair, roman ve hikâye yazarıdır. Altı yaşına geldiği zaman, Hindistan'ın ikliminin İngiliz çocuklarının sağlığına iyi gelmeyeceğini düşünen anne ve babası onu İngiltere'de yaşayan bir ailenin yanına göndermiştir. Rudyard Kipling, ilk eğitimini İngiltere'de aldıktan sonra Hindistan'a dönmüştür. Lahor'da gazeteciliğe başlayıp genç yaşta yazıları ile kendini kabul ettirmiştir. 1889'da İngiltere'ye dönüp Londra'ya yerleşmiştir. İngiliz dilini ustalıkla kullanması, Hindistan'daki hayatı yazılarında konu etmesi, romantizmle realizmi birleştirmeyi başarması, ona 1907 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazandırmıştır. Öğrencimiz Musa Kerim İlhan'a göre, Kipling tüm yazılarında hayata ve insanlara duyduğu bağlılık ve hayranlığı hissettirmeyi bildi. Yarattığı tiplemeler ve yazdığı öyküler sayesinde, insan yaşamının en derin ögelerini bir portre gibi betimlemeyi başardı. Orman Kitabı; Hindistan ormanlarının egzotik atmosferini, fabl türünün büyüleyici hayvan kahramanlarıyla birleştiren bir klasik. Rudyard Kipling'in eskimeyen yapıtı, sinemaya, tiyatroya ve çizgi romana defalarca uyarlandı ve bugün de aynı heyecanla okunmaya devam ediyor.