İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Gezi Raporu

FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi 10-D sınıfı öğrencileri IB Biology dersi kapsamında 18 Ocak 2017 tarihinde adli bilimler uygulama alanları ile ilgili bilgi edinmek amacıyla İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü gezisine katılmıştır. Öğrencilerimiz Adli Bilimler Laboratuvarına bağlı faaliyet gösteren Adli Toksikoloji Laboratuvarı, Adli Mikrobiyoloji Laboratuvarı ve Adli Moleküler Genetik Laboratuvar'ını ziyaret ettiler. Aynı zamanda Adli Balistik, Adli Entomoloji ve Adli Sosyoloji alanlarındaki öğretim görevlileri ile sohbet etme fırsatı bulup bu bilim dallarının çalışma alanları ile ilgili bilgi edindiler.  Derslerde öğrendiklerinin gerçek hayatta nasıl uygulandığını birebir görmüş oldular.

Yar. Doç. Dr. Gönül Filoğlu Tüfek öğrencilerimize Moleküler Genetik Uygulamaları olan Polymerase Chain Reaction(PCR), Gel Electrophoresis ve Capillary Electrophoresis yöntemlerini cihazlar üzerinde göstererek anlattı. Öğrencilerimiz Adli Moleküler Genetik Laboratuvar'ında Chelex İzolasyon Yöntemini kullanarak kendi DNA'larını izole ettiler.

FMV Ayazağa Işık Lisesi

Fen Bilimleri Zümresi