11. PENTATLON BİLİMSEL BİLGİ YARIŞMASI

11'incisi 28 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirildi.  Yarışmaya başvuran 15 Okulumuzda her yıl geleneksel olarak düzenlenen Pentatlon Bilimsel Bilgi Yarışması'nın okul misafir edildi.  Okulumuz FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi ev sahibi okul olduğundan yarışmanın ödül kategorisinde yer almayarak sadece katılım sağladı. 5 fizik, 5 kimya, 5 biyoloji, 10 matematik ve geometri olmak üzere toplam 25 soru sorulan yarışma, iki etap halinde yapıldı. Birinci etapta fen sorularını yanıtlayan öğrenciler ikinci etapta matematik sorularına geçtiler.  25 sorunun sonunda birinci olan Özel Florya Final Anadolu Lisesine birincilik kristali ve öğrencilerine birer adet mini tablet, ikinci olan Özel Irmak Anadolu Lisesine ikincilik kristali ve öğrencilerine birer harici hard disk, üçüncü olan Kabataş Erkek Lisesine üçüncülük kristali ve öğrencilerine birer su geçirmez mp3 çalar hediye edilmiştir. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi başarılarından dolayı kutluyoruz.

11. Pentatlon Bilimsel Bilgi Yarışması'nda İlk Üç Dereceyi Alan Okullar:

1. Özel Florya Final Anadolu Lisesi
  2. Özel Irmak Anadolu  Lisesi