Kimdir Bu İnsanlar?

Çanakkale Zaferi, zor şartlar altında binlerce şehit verilerek kazanılmış kutsal ve bir o kadar da çetin bir mücadelenin zaferidir.  Yüce kişiliği ile gelecek yüzyılları aydınlatacak olan Mustafa Kemal gibi bir güneşi ortaya çıkarması açısından da ayrı bir önem taşımaktadır. Bizlere böyle bir zaferin gururunu yaşatan binlerce şehit ve gazimizi şükranla anıyoruz.

Minnet dolu duygularla, 102 yıl öncesi yaşatılmaya çalışılarak, FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi ve İlköğretim Kurumu tarafından, "Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni" düzenlenmiştir. Tarihinden ders alacak ve yaşananların tekrarlanmasına izin vermeyecek olan neslimizin birer temsilcisi olan öğrencilerimiz, bu tören için sabırla ve büyük bir sorumlulukla çalışmıştır. 17 Mart Cuma günü gerçekleştirilen törende, ilköğretim öğrencilerimizle birlikte lise öğrencilerimiz şiirsel bir dramayla sahne almıştır.