FELSEFE FRAGMANLARI: İNSAN VE ÖZGÜRLÜK 17. ve 18. Yüzyıllar - "J. Locke, Rousseau, Hume ve Kant"

"Felsefe Söyleşileri" kapsamında, 31 Mart 2017 tarihinde Felsefe-Sanat-Bilim Derneği Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı, "Assos'ta Felsefe" adlı uluslararası platformun kurucusu ve direktörü,  FMV tarafından kurulan Işık Üniversitesinde İnsan ve Toplum Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Örsan K. Öymen'i öğrencilerimizle, Felsefe Fragmanlarının ikincisinde bir araya getirdik.

John Locke'ta toplum sözleşmesi, mutlak monarşiye karşı güçler ayrılığı; Jean-Jacques Rousseau'da monarşiye karşı cumhuriyet, halk egemenliği ve genel istenç; David Hume'da özgür irade ve nedensellik; Kant'ta aydınlanma, aklı özgürce kullanma, evrensel ahlak yasası kavramları üzerinde durulmuştur. Çalışma öğrencilerimizin hocamıza yönelttiği sorularla tamamlanmıştır.