V. FELSEFE KİTAP ATÖLYESİ- LOGICOMIX

Felsefe dersleri kapsamında beşincisi düzenlenen Felsefe Atölyesi, FMV Özel Işık Lisesi ev sahipliğinde, FMV Özel Erenköy Işık Lisesi ve FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi öğrenci ve felsefe öğretmenlerinin katılımıyla 18.04.2017 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Atölye çalışmasında ele alınan ve dünyada 25 ülkede yayımlanıp, pek çok uluslararası ödül kazanmış  "Logicomix"in konusu; büyük matematikçi, felsefeci, barışsever Prof. Bertrand Russell'ın yaşamıyla, matematik ve felsefe tarihidir. Kitap ABD ile bazı Avrupa ülkelerinin lise ve üniversitelerinde matematik, felsefe, bilgisayar, mantık eğitimi alan öğrencilere yardımcı ders kitabı olarak okutulmaktadır.

Üç kampüsümüzün bu çalışma aracılığıyla bir araya gelen öğrencileri; yaşama dair ilkelerimiz, reçetelerimiz ve günümüz paradigmasının temelleri ve bu temelleri tehdit eden unsurları, barış, demokrasi ve özgürlük kavramlarını sorguladıkları bir atölye çalışması gerçekleştirdiler. Organizasyonun başarıyla gerçekleşmesinde ve her aşamasında emeği geçenlere, atölye çalışmasına katılan tüm Işıklı öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.