SUYLA GELEN KÜLTÜR

Dünya ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek konusunda somut adımlar atmak amacıyla kutlanan "22 Mart Dünya Su Günü" yeşil bayrak sahibi bir eko okul olan FMV Özel Ayazağa Işık Ortaokulu'nda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu sene temasını "SU" olarak belirlediğimiz Eko Okul çalışmaları kapsamında "İstanbul ili Ortaokullar Arası Sosyal Bilimler Proje Yarışması" düzenlemeye karar verdik. Bireylerin en temel ihtiyacı, başlıca ekonomik faaliyetlerin kaynağı, ulusların devamlılığı için yaşamsal bir kaynak olması nedeniyle ana temasını "Suyla Gelen Kültür" olarak belirlediğimiz proje yarışmasında konuk okullarımızın proje sunumlarını 23 Mart 2013 Cumartesi günü izledik. Türk Coğrafya Kurumu Yönetim Kurulu Üyelerinden; kurum başkanı ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Y.Doç.Dr. Ahmet ERTEK ile kurum muhasibi ve FMV Işık Lisesi eski Müdürü ve Coğrafya Öğretmeni Faruk ÖZBAKAN hocaların jüri üyeliklerinde projeler değerlendirildi. Jüri üyeleri tarafından açıklanan proje yarışmasının sonuçları şöyledir:

Cezayirli Gazi Hasan Paşa Ortaokulu "Kasımpaşa'da Çeşme Kültürü" adlı projesiyle birinci,

Orgeneral Kami ve Saadet Güzey Ortaokulu "İstanbullu Hemşerilerimizin Suyla İlişkisi" adlı projeleriyle ikinci,

Galatasaray Ortaokulu "Suyun Sesi Uygarlığın Nefesi: Glops'un Yolculuğu" adlı projeleriyle üçüncü oldular.