TADI DAMAĞIMDA "ANADOLU LEZZETLERİ" ETKİNLİĞİ

Türkçe Sosyal Bilimler Bölümü tarafından, 5. ve 6. sınıf öğrencilerimizle müfredatımızda yer alan "Kültürel Çeşitliliğimiz" konulu tema doğrultusunda "Tadı Damağımda" etkinliğimizi 29 Mayıs 2015 Cuma günü gerçekleştirdik. Amacımız; yurdumuzun tarihi, coğrafi, kültürel özelliklerini yansıtmak ve giderek unutulan yöresel zenginliklerimizin farkına hep birlikte varabilmekti. Verilen performans görevi kapsamında öğrencilerimiz, ülkemizin yedi bölgesinin yöresel kıyafetlerini, halk oyunlarını, müziklerini, çalgı aletlerini, yemeklerini vb. kültürel öğelerini tanıtmak amacıyla afiş ve pano hazırladılar. Velilerimizden gelen yöresel yemeklerin tanıtımını ve satışını gerçekleştirdiler. Elde edilen gelir, "Paylaşma ve Dayanışma Platformu Derneği'nin Mardin'deki Kız Çocuklarının Eğitimi" projesine bağışlanarak o ufacık yüreklerin umudu olacaktır.