Okul Müdüründen

Sayın Velimiz,

1885 yılında Selanik'te kurulan, bugüne değin aydınlık bir gelecek için çalışan bireyler yetiştirme ilkelerinden vazgeçmeyen Feyziye Mektepleri Vakfı, bugün anaokulundan üniversiteye kadar uzanan bir ışık yaymaktadır ve bu Işık Ispartakule/Bahçeşehir'den Nişantaşı'na, Ayazağa'dan Erenköy'e ve Şile'ye kadar, İstanbul'un dört bir yanına ulaşmaktadır.

Böylesine köklü bir çınarın güvenli gölgesinde öğretmen ve öğrencilerimizle oluşturduğumuz başarılarla dolu bu resim, büyük bir özverinin eseridir ve bu özverinin ödülü olan geleceğe güvenle bakma ödülünü her Işıklı yaşamaktadır.

131 yıldır geçmişten geleceğe uzanan eğitim yolumuzda pek çok sistem değişikliği yaşadık ve her değişikliği kurum felsefemizin vazgeçilmezlerini unutmadan en iyi şekilde uyguladık. "Önce İyi İnsan Yetiştirmek"ten hiç vazgeçmedik. Her geçiş sürecinde velilerimizin güvenini hissetmek çok değerliydi ve her zaman da bu desteği hissettik.

Eğitim ve öğretim, sonucu kısa sürede alınabilen bir kavram değildir. Özgür düşünen, yaratıcı, girişimci, ulusal değerlerine sahip çıkan, aynı zamanda bir dünya vatandaşı olabilecek bilgi ve kültür birikimine sahip, dürüst, duyarlı, saygılı, çalışkan olmayı her türlü önceliği gören bir birey yetiştirmek, gerçek başarıdır. Bu başarı da Işık Okulları'ndan mezun olan her öğrencinin kişiliğine bir nakış gibi işlenmiştir.

Siz, Işık Okulları Ispartakule/Bahçeşehir Kampüsü değerli velilerimiz de çocuklarımızın yaşamında en önemli bölümü oluşturan okul sürecinde bizimlesiniz. Hep birlikte güzel, mutlu ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmenizi dileriz.

Saygı ve Sevgilerimizle.

H. Noyan BİNGÖL